Chili

Torres del Paine

27 December 2008

Chili 2008

November

Dit is een onderdeel van mijn 2 maanden reis door Zuid Amerika. Na een korte tussenstop in Nederland om mijn vriend Timo en familie/vrienden weer te zien stap ik op het vliegtuig naar Azië.

Puerto Natales

Vanaf El calafate, Argentinie, neem ik de bus naar Puerto natales. Dit duurde ongeveer 5 uur. Bij de grens was het druk en ze moesten al onze tassen controleren.

In Puerto Natales vind ik weer een hostel. Meteen boek ik ook een tour naar Torres del Paine. Omdat het hier ook vrij koud is heb ik een tour geboekt voor 1 dag ipv. een meerdaagse trektocht. Ook omdat het zoveel regent.Verder loop ik wat heen en weer tot het tijd word om te eten. En zowaar! Ik vind een restaurant waar ze zowaar zref op het eten doen!

De volgende dag word ik opgehaald door Roberto, onze gids voor die dag. Er blijken wat nederlanders in de groep te zitten dus het is erg gezellig.
We gaan eest naar een grot. Daar zien we een bruine vos. Daarna gaan we richting het park Torres del paine.Het waait en is koud.
We zien meteen een soort lama. Echt van heel dichtbij en grote groepen. Maar het park is echt heel erg mooi. Hoe eentonig het er buiten het park uitziet, hoe mooi groen en grillig is het in het park. We zien weer vossen in het park. Maar bij het lopen naar een waterval is het echt heel erg gaan regen! we zijn allemaal helemaal doorweekt.

Tijdens de lunch zien we papagaaien. En bij een uitzichtpunt kunnen we hier Lago grey zien, een gletsjer. Na de lunch gaan we hier naartoe. Het is een stukje lopen, maar daar aangekomen is het zo hard aan het waaien dat we echt moeite moesten doen om overeind te blijven staan. Het zand van het strand waar we op staan sneed in onze gezichten. Even snel foto´s maken dus en daarna weer weg. De terugweg is een uur of 2 rijden.

Terug in Puerto Natales besloot ik om toch maar weer terug te gaan naarArgentinie. Het is me echt te nat en koud. Ik koop een kaartje naar Rio gallegos welke via Punta Arenas gaat.

Lees verder bij Argentinie 2008

Sluiten