Parijs

Louvre museum

30 December 2010

Parijs 2010

Kerst 2010 in Parijs!

Kerst in Parijs? Wie droomt daar nu niet van? Lichtstad wordt deze ook wel genoemd, en zeker met de kerst is dat wel waar.

1e kerstdag stapten we in de auto naar Parijs. Ons hotel heette ‘Le Manhattan’ en ligt in de wijk St. Ouen. Met een kleine 4 uurtjes stonden we dan ook al in de garage geparkeerd. Het reed super makkelijk en was goed te vinden. Het ligt wel een beetje buiten het centrum, maar met de metro,die maar 5 minuten lopen was sta je er zo.
Omdat we al vroeg van huis waren vertrokken stonden we dus al om half 1 bij de Arc de Triomph. Het is niet zo heel druk in de stad dus zijn we overal heel snel. Na de Arc de triomp namen we een metro naar de Eifeltoren. Dat is toch waar iedereen voor komt, toch? Bij Trocadero station stapten we uit. Hier zie je de toren al van boven liggen. Onderaan de trappen was een kerstmarkt, dat was wel even leuk om te kijken.
In het park ligt nog een beetje sneeuw, glad, maar zo hebben we wel de toren met sneeuw op de foto.
Langs de Seine wandelen we naar de Notre Dam. Het water in de Seine staat heel hoog. Het is in iedergeval wel een mooie wandeling.
De Notre dam mooie kerk, zowel binnen als van buiten. Er begon bijna een kerkdienst dus de binnenkant zien we morgen wel. Notre Dam ligt naast de wijk Quartier latin. Hier zijn vele goedkope restaurants. Al snel vinden we er een naar ons zin. En al snel zitten we met een bord vol eten voor ons neus. Lekker!
daarna namen we de metro naar ons hotel zodat we nog wat kunnen rusten.

Het ontbijt bij het hotel was lekker. Keuze uit broodjes en vele beleg. Met de metro reisden we naar de Sacre cour. We stapten achter de Sacre ceur uit zodat we wat leuke straatjes door moeten wandelen om er te komen. In de kerk is weer een dienst aan de gang. Het bordje geen foto’s had ik gemist, dus die moest ik wissen van de meneer. Ach de kerk is ook wel mooi om te zien.
we lopen naar Galerie de Lafayette, maar helaas is die dicht op zondag. Dus lopen we door naar het Louvre museum. We houden allebei niet echt van kunst, dus we genieten van de piramide buiten. Weer lopen we naar de Notre dam. Deze keer gaan we wel naar binnen. Deze is ook veel mooier dan de Sacre Cour. Vooral het glas in lood vind ik mooi om te zien.
later op de dag komen we weer terug om te eten in dezelfde wijk. Wederom geen probleem met het vinden van een goedkoop restaurant.
Daarna gaan we nog naar de Eifeltoren de we ook nog in hele drukke verlichting zien. Dit is maar kort en is maar eens in het uur wat we hoorden. Maar het is wel leuk om te zien. Ook de Arc de triomph en de Champs Elysees zijn verlicht.

De volgende morgen gaan we alsnog naar Galery lafayette. Het is hier onwijs druk, en hoe rustig het zaterdag en zondag was hoe druk het nu overal is. Zeker de metro is heel druk. De warenhuizen zijn we al snel zat. En na een korte lunch nemen we de auto weer naar huis.
Een kort maar leuk weekend.

Sluiten