Luxemburg
17 August 2008

Luxemburg 2008

2 augustus

Timo en ik hebben een last minute geboekt voor een weekend in Luxembrug. Met de tom tom ingesteld rijden we in 3.5 uur naar Luxemburg.
In de stad aangekomen merken we wel dat het vrij rustig is, dit is wat anders dan de drukte in Azie!
We checken in bij het hotel, Novotel Kirchberg. Dit hotel ligt in het kantorendistrict. We moeten dan ook met de bus naar het centrum.
In het centrum kijken we wat rond, nog steeds verbazend over het ontbrekende aantal mensen. Zo rustig! Het oude centrum is niet zo groot. Al snel gaan we een lekker hapje eten op het plein.

3 augustus

We rijden naar het stadje Echternach. Hier kunnen we een wandelrrefe lopen in het wandelgebied ‘klein Zwitserland’. Bij het VVV kantoor krijgen we een kaart mee. We willen een rrefe lopen, de E1, maar deze is 12 km lang. Een beetje te lang voor ons. Omdat we ’s middags ook nog willen kanoën. We lopen dan ook naar de Wolfskloof en weer terug. Hier doen we ongeveer 1,5 uur over. Het gebied is erg mooi!
Bij het busstation nemen we de bus naar Dillingen. Omdat we ons verkijken op het kleine dorpje stappen we een halte te laat uit en moeten we 2 km teruglopen naar het dorpje. Bij de kanoverhuur worden we door een Nederlandssprekende man geholpen. Onder de brug kunnen we starten met kanoën.
In een 2 persoonskano beginnen we aan de rrefe over de rivier naar Echternach, zo’n 15 km. De rrefe is rustig, met een paar kleine stroomversnellingen. Na 2 uur te hebben gekanoed komen we weer aan in Echternach. Een mooie rrefe!
In het leuke stadje eten we een heerlijke maaltijd. Waarna we weer teruggaan naar Luxemburg.

4 augustus

Vandaag rijden we naar het dorpje Vianden. We parkeren de auto gratis bij de stoeltjes lift. Met de lift gaan we naar boven en genieten we van het uitzicht. Met een wandelrrefe lopen we naar beneden, naar het kasteel. We hebben geluk want bij het kasteel is een middeleeuws festival bezig (medival vianden). Er stonden allemaal kraampjes waar je verschillende activiteiten kon doen of spulletjes kon kopen.
In het kasteel zelf was in een zaal verschillende shows. Wij gingen kijken bij het zwaardtoernooi. Een heel leuk toneelstuk werd opgevoerd. Zwaardgevechten, kanonschoten en ook het dansen van de dames was heel leuk om te bekijken.
Het kasteel zelf vond ik minder interessant. Dit misschien omdat ze het oude eraf hadden gehaald door bijvoorbeeld glas in de ramen te plakken en alles modern op te knappen. Beetje jammer.
Na nog een rondje in Vianden te hebben gelopen rijden we met de auto terug naar Luxemburg.
Hier bekijken we nog de kazematen van Luxembrug, maar we vonden dit beide niet bijster interessant.

5 augustus
De laatste dag Luxemburg. We slapen lekker uit en eten een heerlijk ontbijt. Na het eten pakken we onze tassen in en rijden we terug naar Nederland.

Een korte maar fijne vakantie.

Sluiten