Londen
06 May 2007

17 mei

Timo’s broertje is voor een aantal maanden in Londen. Een leuke gelegenheid voor ons om naar Londen te gaan.
Onze vlucht is dit keer van Eindhoven. Voor slechts 35 euro pp vliegen we met Ryan air naar deze grote stad! ’s Avonds komen we aan op Londen Gatwick. Hier nemen we de bus naar het centrum. Hier moeten we nog een keer met de metro om bij het juiste station van Niels te komen. We wisten niet zo heel goed hoe het systeem van e metro werkt. Eerst een kaartje kopen. We staan netjes in de rij te wachten als een man ons aanspreekt. Hij heeft een dagkaart, maar heeft hem niet meer nodig, of wij hem willen. Mooi bespaart ons weer een paar pond.
We stappen in de metro, en dit blijkt de juiste te zijn.
Niels haalt ons op bij het metro station.
Zijn 1 kamer appartement zit bij East acton. We mogen bij hem blijven slapen. Hij deelt zijn kamer met een andere jongen. De accomdatie lijkt op een studentenflat, en zo wordt er ook geleefd! De badkamer is heel vies en beschimmeld. Maar de slaapkamer is prima. Eten maakt Niels voor ons klaar.

18 mei

We gaan met Niels mee om zijn werkplek te bekijken. Deze is heel klein maar verder wel ok.
Vandaag beloofd ook een mooie dag te worden. We gaan dus eerst de bezienswaardigheden buiten bekijken. Natuurlijk beginnen we met de Big ben en de London Eye. Daarna de westminister Abbey. In het st. James park rusten we lekker uit. Deze is mooi bijgehouden en er is veel volk omdat het zulk lekker weer is. We gaan ook nog bij het Buckingham palace kijken. Groot gebouw!
We lopen ook nog naar de tower Bridge. Mooie bouwwerken allemaal! Het is nu dan ook wel genoeg geweest voor vandaag, morgen weer een dag. Door het goede metrosysteem hoef je niet heel veel te lopen en kun je veel zien.
Bij Niels eten we weer en kijken we tv tot middenin de nacht.
Niels gaat vandaag ook mee de stad in. We kijken eerst bij het St. Pauls Cathedral. Een erg imposant gebouw! Ook binnenin is het heel erg mooi! We lopen naar het Tate building waar vaak tentoonstellingen zijn. Maar dit valt een beetje tegen, niet onze smaak. We eten een soort café, met typische engelse gerechten zoals een aardappel met worstjes en bonen in tomatensaus.
We gaan na deze stevige maaltijd naar het British museum. Deze is zo groot dat we kiezen voor een paar afdelingen. Nadat we de afdeling van Egypte hebben bekeken, gaan we naar het Science museum. Deze is ook heel erg groot! Niels is hier ook nog niet geweest. We zien dat er een 3d voorstelling gaat beginnen. Snel kopen we nog kaartjes. De film gaat over wilde dieren zoals leeuwen. Een hele mooie film!
Helaas hebben we geen tijd meer om verder te kijken. We komen later wel weer terug!

19 mei

Omdat het Science museum erg leuk eruit zag gingen we weer terug. Hier staan oude auto’s modelboten van vroeger en een heleboel technische snufjes. Als je kinderen hebt zou ik dit museum zeker aanraden!
’s Middags rusten we uit in Greenpark. We hebben ook nog in Harolds gekeken. Wat een mega grote winkel! Je weet niet waar je kijken moet! Maar wel heel leuk om een keer te zien. 20 mei

We slapen lekker uit. We gaan naar het picadilly circus. Ook nemen we een kijken bij het Leisure square. Omdat Londen toch een mode stad is gaan we dus ook nog winkelen! Erg leuk, maar er is zo veel te zien! Aan het eind van de dag eten we in Chinatown. Hier is het niet zo duur en het smaakt ook nog goed.21 mei

We staan om 3 uur ‘s nachts op want we moeten om 8 uur met het vliegtuig.
’s Nachts rijd de metro niet dus gaan we met de nachtbus. Er was ons verteld dat we bij Paddington op de trein naar Gatwick konden. Toen we daar aankwamen bleek na een tijdje zoeken dat dit niet het geval was. We moesten naar Liverpoolstreet. Dit kostte dus nog 3 kwartier! Het zou nu wel krap worden om op tijd op het vliegveld te komen. Met veel gehaast en weer een nachtbus komen we aan bij liverpoolstreet. Hier willen we met dezelfde bus waar we mee heen kwamen naar het vliegveld. WE moeten nog even wachten tot hij komt en we kunnen nog geen kaartje kopen. Als de bus komt blijkt dat we alleen mee mogen als we een kaartje hebben gekocht (terwijl er eerst was verteld dat dit dus niet nodig was) De bus was zo vol dat er niemand meer extra mee mocht.
Wij zette het dus op een lopen naar de trein, onze laatste kans. De trein komt pas over een kostbaar kwartier. Gelukkig geen vertraging… Bij het vliegveld stormen we naar buiten en sluiten aan bij de lange rij van het inchecken. Dat was gelukkig nog optijd. We hebben nog maar 3 kwartier voor ons vliegtuig vertrekt. En dan die rij bij de douane!! Uiteindelijk besluiten we om maar brutaal te zijn en voor te dringen. Na de controle zetten we het op een rennen. Maar ik kan niet zo snel rennen dus ik hobbel er achteraan. Een paar minuten voor vertrek ploffen we neer op onze plekken. Gelukkig bleken we niet de laatste te zijn en met een kleine vertraging vertrekken we richting Eindhoven. De volgende keer nemen we wat meer tijd voor het halen van een vliegtuig!

Sluiten