12 August 2005

Brunei 2005

24 juli en 25 juli

Dit is een stukje van een verslag wat hoort bij Maleisie 2005. Op doortocht van Sarawak, Gunung mulu naar Sabah, Kota Kinabalu kwam ik door de oliestaat Brunei. Die onbekende landje was interessant genoeg om even te stoppen.

24 juli

We overnachtten in Miri in de buurt van de grens van Sarawak, Maleisie en Brunei. We stonden vroeg op om de bus naar de kleine oliestaat Brunei te nemen. Het ging allemaal voorspoedig en we waren eerder in Brunei dan verwacht. Uiteindelijk hebben we er zo’n 7 uur overgedaan. Terwijl heel veel reisgidsen het afraden omdat de reis zo’n 12 uur in beslag zou nemen! Onderweg zie je allemaal luxe huizen en ja-knikkers. Heel anders als in Sarawak waar er nog armoedige huizen staan.

In Brunei heeft een hoofdstad, Bandar Seri Begawan. Hier sliepen we in een jeugdhostel. De stad is best ok. Het is ook niet zo duur als we dachten. Het is wel erg streng moslim. Er zijn ook hele mooie moskeeën te zien. We hebben een bus genomen naar het nationale museum van Brunei. Dat was erg interessant. Terug kregen we een lift van een aardige man. ’s Avonds hebben we de moskee nog in mooie verlichting gezien.

Er werd ook een videoclip opgenomen midden op straat tussen de markt in. Heel leuk om even te kijken. 25 juli

We staan op tijd op omdat we naar Kota kinabalu willen in Maleisie. We gaan met de bus naar de haven. Vandaar nemen we de boot nar Labuan. Daar moeten we nog even wachten en na weer een paar uur varen zijn we in Kota kinabalu.

Lees verder bij Maleisie 2005

Sluiten